Societatea Europeana a Reciclarii – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor

de | mai 7, 2014 | Stiri

Asociatia Planeta Verde, impreuna cu Asociatia Romana de Mediu si in parteneriat cu Reteaua Europeana a Profesionistilor de Mediu, au organizat cea de-a doua editie a Conferintei “Societatea Europeana a Reciclarii – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor” in perioada 09-10 Aprilie 2014.

Aceasta conferinta a reprezentat o oportunitate de a interactiona direct cu experiti privind analiza si dezbaterea celor mai importante notiuni, probleme si tendinte in domenii cheie ale managementului deseurilor.

Structura conferintei a avut la baza seminarii si sesiuni plenare, genereratoare de solutii pentru problemele cu care se confrunta tarile din Sud-Estul Europei. ECOTIC a fost reprezentata la aceasta conferinta prin Dragos Calugaru, director general. Prezentarea sustinuta s-a axat pe aspecte legate de responsabilitatile producatorilor de EEE, pe aspecte legate de DEEE cat si pe problemele intampinate la nivel national in acest domeniu.

In cadrul acestui eveniment international, invitatii au vizionat un discurs special inregistrat pentru aceasta conferinta, din partea Comisarului European pe Mediu Janez Potočnik, momentul reprezentand cheia deschiderii sesiunilor plenare.

Agenda evenimentului a cuprins dezbaterea aspectelor importante ce influenteaza industria gestionarii deseurilor atat la nivel national, cat si european. Printre acestea s-a numarat revizuirea obiectivelor cheie ale Uniunii Europene si a legislatiei europene privind gestionarea deseurilor, imperativele si limitele gestionarii integrate a deseurilor, abordarea asociativa in domeniu si rolul emergent al structurilor de reciclare.