Seminar legislativ regional EERA la Bucuresti

de | iul. 5, 2013 | Stiri

In data de 27.06.2013, la hotelul Novotel din Bucuresti, EERA (European Electronic Recyclers Association) a organizat un seminar dedicat implementarii noii Directive Europene a DEEE (2012/19/EU), seminar la care au participat reprezentanti ai autoritatilor romane: Elenea Dumitru – Secretar de Stat, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Nicoleta Chiriac – Consilier, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ionut Musetoiu – Consilier, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, organizatii colective si operatori DEEE din Romania, precum si invitati din domeniul DEEE din tarile invecinate: Bulgaria, Grecia si Ungaria.

Seminarul, prezidat de Manfred Fahrner – Presedintele EERA, a incurajat discutiile intre parti privind problemele regionale referitoare la gestionarea si managementul DEEE.

In cadrul intalnirii, Dragos Calugaru – Directorul General ECOTIC , a sustinut o prezentare in care a accentuat problemele curente ale Romaniei si directiile care ar trebui urmate. Prezentarea este disponibila aici.

Amintim ca noua Directiva pe DEEE trebuie implementata in legisaltia nationala pana in luna februarie, 2014.