RECDEV – un proiect inovativ care utilizeaza tehnologia 3D pentru dezasamblarea DEEE

de | iul. 5, 2015 | Stiri

IMG_6039

RECDEV este un proiect finantat de Comisia Europeana care are ca scop dezvoltarea unei tehnologii virtuale 3D, prin care se pot realiza traininguri multi-media pentru forta de munca din domeniul dezasamblarii si reciclarii DEEE; astfel, oamenii pot invata mai usor si in mai mare siguranta. 

ECOTIC a participat in perioada 30 iunie – 1 iulie 2015 la workshopul 3D Training Software/Platform for the Recycling of WEEE, in cadrul proiectului RECDEV. Asociatia a fost reprezentata de Diana Grosu, Responsabil Tratare si auditor WEEELABEX in cadrul ECOTIC.

Proiectul RECDEV este in plina dezvoltare. Initiatorii proiectului au identificat un aspect important din fluxul reciclarii unui DEEE: diversitate mare de echipamente si complexitatea acestora (un numar mare de materiale si substante utilizate), fac ca obiectivul de a dezasambla eficient si in siguranta un echipament  sa fie din ce in ce mai dificil.

De aceea, RECDEV dezvolta o tehnologie inovatoare, care presupune simulari 3D ale unor aspecte ale  procesului de dezmembrare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Prin aceasta tehnologie se va pune la dispozitia fortei de munca din zona de tratare si reciclare DEEE simulari si traininguri 3D,  prin care oamenii vor putea sa invete mult mai usor si in deplina siguranta cum se dezasambleaza un echipament si cum se pot extrage cel mai eficient materialele reciclabile.

La workshop au participat parteneri ai proiectului din Grecia, Slovenia, Romania si Cehia, precum si stakeholderi din Austria.