Industria europeană lansează o nouă platformă online cu privire la modalitățile de reciclare optimă a deșeurilor electronice

de | mart. 1, 2018 | Stiri

Pentru a răspunde solicitărilor de informații ale reciclatorilor privind prezența substanțelor periculoase din deșeurile electronice, producătorii și organizațiile de transfer responsabilități s-au alăturat inițiativei de a crea platforma “Informații pentru reciclatori – I4R”, o sursă unică ce înglobează o gamă largă de informații și recomandări privind modul de manipulare a substanțelor periculoase: http://www.i4r-platform.eu

DIGITALEUROPE și CECED, împreună cu WEEE Forum, asociația internațională a organizațiilor de transfer responsabilități în domeniul DEEE, din care face parte și ECOTIC,  lansează o platformă comună online – I4R. Această platformă nouă va permite reciclatorilor să acceseze informații despre materialele periculoase din echipamente. WEEE Forum va găzdui și administra platforma.

“Dorim să oferim soluții acestei probleme, iar platforma I4R este esențială pentru a informa mai bine managerii din industria de reciclare și pentru a instrui lucrătorii în probleme de siguranță. Prin furnizarea de informații la nivel de grup de produse, platforma I4R va ajuta reciclatorii să optimizeze sortarea acolo unde este cazul “, a declarat Cecilia Bonefeld-Dahl, Directorul General al DIGITALEUROPE.

“Valoarea adăugată a platformei I4R va aduce beneficii nu numai reciclatorilor și industriei, ci și tuturor cetățenilor europeni. Este un alt exemplu de industrii care lucrează împreună pentru a contribui la o Societate Circulară, de această dată prin sprijinirea reciclării și recuperărea materiilor prime secundare”, a subliniat Paolo Falcioni, Directorul General al CECED.

“Platforma I4R este un pas important în îmbunătățirea proceselor de tratare și a conformității în general. Informațiile ușor accesibile despre prezența substanțelor periculoase din deșeuri sunt ceea ce au nevoie reciclatorii”, spune Pascal Leroy, Secretar General al WEEE Forum.

Invităm toți actorii din domeniu, în special operatorii de reciclare, să se înregistreze pe platformă accesând acest link https://i4r-platform.eu/registration/  

Context

Articolul 15 din Directiva 2012/19/UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) impune producătorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) să furnizeze informații gratuite cu privire la pregătirea pentru reutilizare și tratare pentru fiecare tip de EEE plasat pe piaţă. În 2005, CECED și DIGITALEUROPE,  reprezentând producătorii de aparate de uz casnic și electronice IT&C/electronice de consum și reciclatorii de electronice de la EERA au ajuns la un acord privind formatul acestor informații. De atunci, producătorii au colectat informațiile într-un format armonizat de raportare pentru fiecare produs de pe website-urile lor. Astăzi, aceaste organizații lansează o platformă online comună.

Despre WEEE FORUM

WEEE Forum, înființat în 2002, este o asociație internațională non-profit cu sediul în Bruxelles, care este formată din 36 de organizații de transfer responsabilități ale producătorilor de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). Cele 36 de organizații se află în Europa, Australia și America de Nord: Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Italia, Grecia, Franța, Islanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Este cea mai mare organizație de acest fel din lume. În 2016, organizațiile membre au raportat colectarea și depoluarea corespunzătoare și reciclarea a 2.100.000 de tone de DEEE. Membrii în 2017: Amb3E, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ASEKOL, Australia New Zeeland Recycling Platform, Ecodom, Eco-Systemes, Ecotic Spania, ECOTIC România, Ecotrel, EES-Ringlus, EGIO, Electrocyclosis Cyprus, ElektroEko, Elektrowin, El-Kretsen, elretur, Environ, EPRA, Fotokiklosi, Norsirk, Recipo, Recupel, Remedia, RENAS, Repic, Retela, RoRec, SENS e-Recycling, SWICO, HNF, Úrvinnslusjóður, Wecycle, WEEE Ireland, WEEE Malta, WEEE Recycle și Zeos.

Contact: info@weee-forum.org. Site web: www.weee-forum.org.

Despre DIGITALEUROPE

DIGITALEUROPE reprezintă industria tehnologiei digitale din Europa. Membrii acesteia sunt unele dintre cele mai mari companii și asociații din domeniul  IT, telecomunicații, electrocasnice de consum din Europa. DIGITALEUROPE iși dorește ca companiile și cetățenii europeni să beneficieze de digitalizare. În ceea ce privește domeniul de business,  DIGITALEUROPE iși dorește ca Europa să atragă cele mai performante companii din domeniul digital. DIGITALEUROPE asigură reprezentarea industriei în dezvoltarea și implementarea de politici europene.

http://www.digitaleurope.org

Despre CECED

CECED reprezinta industria electrocasnicelor din Europa. Membrii CECED sunt: Arçelik, Ariston Thermo Group, BSH Hausgeräte GmbH, Candy Group, Daikin Europe, De’Longhi, Dyson, AB Electrolux, Gorenje, Groupe Atlantic, LG Electronics Europe, Liebherr Hausgeräte, Miele & Cie. KG, Panasonic, Philips, Samsung, Groupe SEB, Vestel, Vorwerk and Whirlpool Europe. Asociațiile membre CECED acopera urmatoarele țări: Austria, Statele Baltice, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia și Marea Britanie.

www.ceced.eu   www.ceced60.eu

@CECED_Europe