Dezbatere in cadrul proiectului Re:Dialogues – relatii industriale si dialog social

de | iun. 17, 2013 | Stiri

In data de 17 iunie, Ateliere Fara Frontiere a organizat dezbaterea inclusa in proiectul „Re:Dialogues – relatii industriale si dialog social” unde au fost aduse in discutie aspecte privind rolul intreprinderilor sociale in dialogul social si cetatenia activa.

Proiectul are ca obiectiv elaborarea unui ghid consultativ pentru Comisia Europeana despre rolul pe care il poate juca economia sociala in general, si intreprinderile sociale de insertie in special, in cadrul dialogului social, atat la nivelul Statelor membre cat si la nivel european.

In acest proiect sunt implicati 7 parteneri europeni din domeniul intreprinderilor sociale de insertie din Belgia, Italia, Franta, Spania, Austria, Marea Britanie si Romania. De asemena, fac parte si Reteaua europeana a intreprinderilor sociale de industrie, Institutul european de dezvoltare a economiei sociale precum si Centrul de economie sociala al Universitatii din Liege.

Astazi au fost prezenti reprezentanti ai entitatilor mai sus amintite, dar si reprezentanti ai Cartel ALPFA, CCIFER, ARIES si ECOTIC.

In cadrul dezbaterii, participantii au incercat sa aduca raspunsuri intrebarilor referitoare la rolul sindicatelor, rolul intreprinderilor sociale de insertie in dialogul social, fiind aduse in discutie si modele de participare si dialog social existent in Europa si gestiunea participativa ca o noua forma de dialog social.