Copii din medii defavorizate au primit echipamente IT de la ECOTIC și Ateliere fără Frontiere

de | nov. 17, 2022 | Stiri

Campanie de donații de echipamente IT recondiționate

În luna noiembrie, ECOTIC, în parteneriat cu Asociația Ateliere fără Frontiere, a donat 50 de echipamente IT recondiționate în cadrul campaniei de donații „Dăm un Byte de Ajutor” către Asociația Mia’s Children. Prin  intermediul acesteia, copii din medii sociale defavorizate au beneficiat de echipamente IT care să îi ajute în dezvoltarea educațională.

 

Campania face parte din platforma educlick a Ateliere fără Frontiere, prin intermediul căreia, echipamentele IT colectate sunt pregătite pentru reutilizare de către persoane provenind din medii defavorizate și apoi donate către școli, ONG-uri sau instituții de învățământ ce nu beneficiază de aceste dotări.

Donația de calculatoare are impact în trei zone diferite: educație, susținerea reutilizării și inserție socio-profesională pentru persoane care întâmpină dificultăți la angajare pe piața liberă.

Organizația Mia’s Children oferă zilnic tutorat şi îngrijire, consiliere, în derularea unor activităţi instructiv- educative, artistice, sportive, de creație și socializare unui număr de peste  40 de copii și tineri proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în situație de risc social major.

 

Nevoia de echipamente IT pentru elevii din zonele și mediile defavorizate a ieșit la iveală în contextul pandemic. Din păcate, situația nu s-a îmbunătățit, mulți dintre elevii din aceste medii neavând acces la echipamente IT sau conectivitate la Internet.

“Pentru noi ca asociație care lucrăm cu copii și tineri proveniți din medii defavorizate a devenit o mare problemă procurarea dispozitivelor în cantitate suficientă care să asigure accesul la internet, rețele de socializare fiecărui copil și tânăr, astfel încât aceștia să se simtă conectați cu societatea și să poată valida legătură directă cu școala, să nu se simtă excluși, marginalizați, defavorizați și din acest punct de vedere. În acest context deosebit de important intervine și donația de laptopuri și computere  făcută cu generozitate de ECOTIC și Ateliere fără Frontiere pentru copiii din Asociația Mia’s Children cărora în acest fel li se asigură un drum spre succes, dezvoltare, implicare, sustenabilitate.

Mulțumim ECOTIC și Ateliere fără Frontiere pentru modalitatea de eficientizare și circulare utilitară a computerelor și laptopurilor și pentru integrarea lor în procesul de educare a copiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizate!” ne-a declarat Luiza Petcu, psiholog clinician și psihoterapeut în cadrul Asociației Mia’s Children.

Pentru a continua aceste campanii de donații invităm companiile doritoare să predea echipamente IT vechi dar funcționale completând formularul disponibil pe  www.ecotic.ro