Campanii de colectare deșeuri electrice în Câmpia Turzii și Dej

de | dec. 2, 2022 | Stiri

Campanie de colectare deșeuri electrice cu tombolă

ECOTIC Transilvania împreună cu GreenWEEE și Primăriile Municipiilor Câmpia Turzii și Dej, organizează campanii de preluare a deșeurilor electrice de la domiciliu cetățeniilor. Cei care vor preda deșeuri electrice pe perioada campaniilor, vor avea șansa de a câștiga unul dintre premiile tombolei: aspirator, cuptor cu microunde și fier de călcat.

Doar 8,4 % din gospodării s-au debarasat corect de deșeurile electrice, iar 4550 de tone au fost date împreună cu gunoiul menajer, colectorilor informali de fier vechi sau pur și simplu abandonate pe spațiul public. Această informație a fost unul dintre rezultatele primului studiu desfășurat la nivel național, pe tema: Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni. Acest lucru este cauzat de un grad de conștientizare încă scăzut și mai ales de lipsa infrastructurii de colectare. Doar 29% din cetățeni ar ști despre un punct de colectare deșeuri electrice.

În contextul și al acestui studiu, ECOTIC (www.ecotic.ro) dezvoltă o serie de campanii locale, menite să ofere o soluție corectă de debarasare a deșeurilor electrice din gospodării.

Locuitorii din Câmpia Turzii și Dej sunt rugați să sune, pe perioada campaniilor, la numărul 0747 326 842 pentru a plasa o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice (minim 10 kg).

Când au loc campaniile?

Campania va avea loc în Câmpia Turzii în perioada 5-9 decembrie, iar în Dej în perioada 12 – 16 decembrie.

 

Regulament campanie Câmpia Turzii aici

Regulament campanie Dej aici