TU RECICLEZI, NOI TE PREMIEM – campanie de educatie ecologica

de | ian. 28, 2014 | Campanii

Alucro si ECOTIC BAT au desfasurat campania de educatie ecologica „Tu reciclezi, noi te premiem” in 89 de institutii de invatamant din Romania, fiind colectate peste 6 tone de doze de aluminiu si peste 2 tone de deseuri de baterii si acumulatori portabili uzati. 

Aceasta campanie a avut loc sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si a Inspectoratelor Scolare Judetene aferente, in perioada 03 februarie – 30 mai 2014. Obiectivul acestei campanii l-a reprezentat constientizarea de catre tanara generatie a importantei reciclarii corecte a deseurilor, in special a dozelor de aluminiu si a bateriilor portabile uzate, precum si implicarea in colectarea efectiva a acestora. 

Campania „Tu reciclezi, noi te premiem” are loc in toate scolile care au dorit sa se inscrie in acest demers, din orasele Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Hunedoara, Brasov, Piatra Neamt si Alba Iulia.

Campania a inclus ore de eco-educatie sustinute la nivelul institutiilor de invatamant de catre profesorii inscrisi, pe baza materialelor oferite ca suport de catre organizatori, precum si desfasurarea unei competitii de colectare selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilor si acumulatorilor portabili. Competitia a avut loc atat la nivelul profesorilor coordonatori inscrisi, elevilor din cadrul institutiilor de invatamant participante, dar si la nivelul scolilor din orasele participante. 

Topul celor mai harnice trei institutii de invatamant care au colectat cele mai multe cantitati de baterii portabile folosite este urmatorul:

  • Locul I este ocupat de Scoala Gimnaziala Ion Creanga din Cluj-Napoca, care a colectat 274 kg de baterii portabile uzate;
  • Locul II este ocupat de Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara care a colectat 270,6 kg de baterii portabile uzate;
  • Locul III este ocupat de Scoala Gimnaziala A.I.Cuza din Bacau, cu 168 kg de baterii colectate. 

Scolile desemnate castigatoare la aceasta categorie vor primi diferite echipamente electronice din partea ECOTIC BAT.

Topul celor mai harnice trei scoli in colectarea dozelor de aluminiu sunt urmatoarele:

  • Locul I este ocupat de Scoala nr. 2 Diaconu Coresi, Brasov – 606,8 kg
  • Liceul II este ocupat de Liceul Teoretic W. Shakespeare, Timisoara – 441 kg
  • Locul III este ocupat de Scoala Secuieni, Bacau – 436,5 kg.

Scolile castigatoare mentionate la aceasta categorie vor primi din partea Alucro cate o imprimanta precum si cate un colaj de fotografii din campanie.

Cei mai harnici trei elevi care au colectat cele mai multe cantitati de baterii portabile uzate sunt Harnut David, elev al Liceului Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, Popa Catalina, eleva a Scolii Gimnaziale Ion Creanga din Cluj-Napoca si Cune Yanis, elev al Scolii Gimnaziale Petre Ghelmez din Bucuresti. Acesti elevi au colectat in total aproape 300 kg de astfel de deseuri. Fiecare elev va primi din partea ECOTIC BAT cate o tableta electronica.

La categoria dozelor de aluminiu colectate, cei mai harnici trei elevi sunt urmatorii: Andronescu Alexandru, elev al Scolii Patarlagele din Buzau, cu 15.836 doze colectate, Radu Raul, elev al Scolii nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, cu 13.608 doze colectate si Hurmuz Catalin, elev al Scolii Gh. I. Bratianu din Iasi, cu 8.610 doze colectate. Elevii castigatori la aceasta categorie vor primi din partea Alucro cate o camera video.

Profesorii desemnati castigatori in campania „Tu reciclezi, noi te premiem” la sectiunea de baterii si acumulatori colectati sunt: Ioia Manuela Maria de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga din Cluj-Napoca, Bota Diana de la Liceul Teoretic W. Shakespeare din TimiSoara, Manea Elena de la Scoala Gimnaziala A.I.Cuza din Bacau, Tanasescu Elena de la Scoala Gimnaziala Petre Ghelmez din Bucuresti, Daniela Murgescu de la Scoala Gimnaziala Gh. I . Bratianu din Iasi, Elena Talpau de la Scoala Gimnaziala nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, Buzau Dorina de la Scoala Gadinti din Neamt, Monica Stoica de la Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu din Ploiesti, Dinu Camelia de la Liceul Teoretic Al. Marghiloman din Buzau, Dumitru Gabriela de la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga din Focsani, Dinca Florin Cristian de la Colegiul Economic Dionisie Pop Martian din Alba Iulia si Marilena Ana Draia de la Liceul Tehnologic Ovidiu Densusianu din Hunedoara. Eforturile depuse de cei mai constiinciosi profesori din fiecare judet vor fi rasplatite de ECOTIC BAT cu cate un smartphone.

Profesorii desemnati castigatori la categoria aferenta dozelor de aluminiu in campania de educatie ecologica desfasurata de Alucro si ECOTIC BAT sunt urmatorii: Turcu Iuliana, Scoala Vasile Goldis din Alba Iulia, Gavrila Corina, Scoala Secuieni din Bacau, Grozavu Monica, Scoala Avram Iancu din Bucuresti, Andronescu Miruna, Scoala Patarlagele din Buzau, Talpau Elena, Sc. Nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, Puscas Luminita, Scoala CRDEII din Cluj – Napoca, Daniela Murgescu, Scoala Gh. I. Bratianu din Iasi, Buzau Dorina, Colegiul Ghe. Cartianu din Neamt, Stoica Monica, Scoala Andrei MureSanu din Ploiesti, Diana Bota, Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, Dumitru Gabriela, Scoala Nicolae Iorga din Focsani. Castigatorii acestei sectiuni sunt premiati de catre Alucro cu cate o tableta electronica. 

Comunicatul de final al campaniei este disponibil aici. 

Premiile si mecanismul de premiere aferent fiecarei tipologii de deseuri sunt prezentate in sectiunile 6.A. si 6.B. cuprinse in Regulament. 

Participarea in aceasta Campanie a implicat cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca de catre participanti a Regulamentului campaniei. Regulamentul acestei campanii este disponibil aici.

Comunicatul de presa dat la startul acestei Campanii este disponibil aici.

Informatii despre Alucro sunt disponibile accesand: www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Organizatorii au convingerea ca prin derularea acestui program educational isi vor aduce contributia la diversificarea procesului educational in scoli si la insusirea de catre elevi a cunostințelor in domeniul protectiei mediului si revalorificarii resurselor materiale.

 

Testimoniale culese in acest proiect:

„Am inceput de cand am primit materialele informative de la dumneavoastra sa anunt elevii despre Campania „Tu reciclezi, noi te premiem!” in care am inscris scoala. Cu totii au fost foarte receptivi si am inceput sa colectam atat doze cat si baterii uzate, avand experienta din anul trecut. Am tinut deja ore de ecologie, eu ca si coordonator pentru fiecare clasa inscrisa in program, dar vor mai realiza activitati ecologice si colegele invatatoare si diriginte. Va multumesc pentru colaborare si pentru initiativele de a implica scolile in astfel de programe. Pot sa confirm ca elevii sunt mai responsabili si mai bine informati decat parintii lor in ceea ce priveste protectia mediului, implicit colectarea selectiva.”
Profesor Mirela Vaduva, Scoala Gimnaziala Cezar Bolliac, Sector 3, Bucuresti

„Activitatea desfasurata a avut impact asupra elevilor atat in sensul imbunatatirii cunostintelor in ceea ce priveste reciclarea dozelor de aluminiu, a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati cat si in ceea ce priveste comportamentul responsabil (a crescut considerabil numarul dozelor si bateriilor colectate in zilele imediat urmatoare desfasurarii activitatii).„
Coord. prof. Luminita Irina Puscas, Sc. Gimnaziala Speciala-CRDEII, Cluj-Napoca

 

                                    

 

 

Multumim pentru sprijin: