ECOTIC: scurta retrospectiva a anului 2013

de | ian. 28, 2014 | Stiri

Anul 2013 a marcat o crestere cantitativa si calitativa a intregii activitati a organizatiei ECOTIC. Aceasta evolutie este rezultanta anvergurii proiectelor de comunicare si constientizare si a activitatilor de colectare care s-au tradus intr-o rata de colectare a DEEE de 36%, cea mai mare din Romania.
Ca un corolar al acestor activitati de baza ale organizatiei merita mentionate si consultanta permanenta acordata producatorilor asociati, precum si transpunerea standardelor europene de calitate in fluxul de colectare si reciclare al deseurilor de echipamente electrice si electronice din Romania.
2013 a fost si primul an in care ECOTIC a demarat proiecte co-finantate prin programe europene, fructificand astfel oportunitati noi in transmiterea semnalelor de atentionare asupra pericolelor pe care deseurile de echipamente electrice si electronice si de baterii si acumulatori le au asupra sanatatii umane si a mediului si in modelarea unui comportament prietenos fata de mediu si resurse. ECOTIC a initiat si derulat 26 de campanii la nivel national si local.
ECOTIC a dezvoltat o retea de peste 500 puncte de colectare DEEE in parteneriat cu magazine de electronice, municipalitati si colectori autorizati, reusind sa colecteze anul trecut peste 9.000 tone DEEE, cantitati care au fost transferate spre operatori de tratare si valorificare.
Rezultatele ECOTIC BAT privind activitatea de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili sunt si ele remarcabile: peste 1.400 puncte de colectare infiintate la nivelul tarii, un volum de 59 tone de DBA colectate (rata de colectare de 25%).
Anul 2013 a adus in peisajul european de profil Organizatia WEEELABEX, aceasta avand drept scop ridicarea calitatii operatiunilor de procesare a DEEE si trasabilitatea proceselor de tratare, reciclare, valorificare si eliminare nepoluanta a acestor deseuri. ECOTIC este membru fondator al acestei organizatii, fiind activ in dezvoltarea si implementarea standardelor WEEELABEX, inclusiv prin prezenta unui specialist in grupul de experti al acestei organizatii.
Pentru a avea o imagine detaliata asupra activitatii ECOTIC, inclusiv asupra proiectelor desfasurate de organizatie, va invitam sa accesati www.ecotic.ro, pagina de Facebook si de LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.