Ecotic

ECOTIC a încheiat ediţia a doua a concursului “Vânătoarea de monştri (electronici)”

Organizat sub egida Ministerului Mediului și Pădurilor şi a Gărzii Naţionale de Mediu, concursul s-a desfăşurat în perioada 26 aprilie – 15 iunie 2011. Spre deosebire de campania care a avut loc anul trecut, elevii au fost invitaţi în acest an să vâneze monştrii din echipamente electrice şi electronice, dar şi deşeuri de surse de lumină (becuri şi tuburi de neon).

 

Containerele puse la dispoziţia şcolilor de către ECOTIC şi Recolamp au ajutat la colectarea acestora, conform standardelor de protecţie a mediului.

Pe lângă acţiunea de colectare a deşeurilor, elevii au putut participa în paralel la un concurs prin care au facut public, pe site-ul dedicat campaniei, www.vanatoareademonstri.ro, materiale digitale (foto, filme) pe tema campaniei. Cele mai multe voturi „like” acordate de către vizitatorii site-ului, prin utilizarea conturilor proprii din reţeaua de socializare Facebook au fost premiate în fiecare lună din această ediţie.

Ca şi la ediţia precedentă, partenerii noştri de nădejde au fost Romtelecom, Recolamp şi Junior Achievement, Vlamir Impex, dar şi colectorii autorizaţi ai ECOTIC.