CARAVANA ECOTIC si proiectele destinate publicului larg

de | sept. 16, 2015 | Campanii, Caravana ECOTIC

panglica caravana-01CARAVANA ECOTIC este proiectul pentru care ECOTIC a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

In data de 12 noiembrie, Caravana ECOTIC a fost inaugurata oficial in Bucuresti, in Piata Alba Iulia, in prezenta autoritatilor de mediu, a partenerilor si a reprezentatilor mass-media. Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2014 – iunie 2016 la nivel national.

Elementul central al Caravanei este o expozitie mobila in care sunt prezentate zece tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice dezasamblate, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestora.

ECOTIC si partenerii sai din acest proiect isi propun implicarea activa a cel putin 200 scoli din Romania in educatia ecologica si in protejarea mediului. De asemenea, publicul larg din orasele vizitate participa activ la acest demers, Caravana stationand in cel putin 30 piete publice din tara.

Pana in acest moment, peste 20.000 persoane au vizitat Caravana ECOTIC in cadrul campaniilor desfasurate in piete publice din orasele din Romania. pana la sfarsitul lunii august, 2015, 18 astfel de campanii au avut loc, colectandu-se peste 10 tone DEEE.

Din dorinta de a impartasii mesajul reciclarii catre un public cat mai larg, Caravana ECOTIC a fost amplasata in retelele unor magazine de retail beneficiind de suportul partenerilor nostri: Dedeman, Metro si Romstal. Caravana a fost gazduita si in cateva puncte SIGUREC. De asemena, parcurile bucurestene Herastrau, Carol, Cismigiu, Circului, Tineretului au primit Caravana pe perioada verii 2015. Teatrul Masca, Muzeul National al Taranului Roman au fost de asemenea gazde ale Caravanei ECOTIC. In total, peste alte 20.000 de persoane au fost informate despre modalitatile in care pot fi predate corespunzator DEEE si DBA, PENTRU UN MEDIU CURAT!

De asemenea, peste 50.000 elevi din 104 de unitati de invatamant au inteles mai bine motivele pentru care deseurile de echipamente electrice si electronice si bateriile uzate trebuie colectate si reciclate corect.

Pana in acest moment, Caravana a stationat in pietele publice din:

Craiova – In perioada 24 – 31 iulie 2015, Piata W. Shakespeare – Esplanada Teatrului National a fost gazda Caravanei. Evenimentul a fost organizat alaturi de Primaria Craiovei, Agentia pentru Protectia Mediului Dolj, Rematholding,  Dedeman si Asociatia Recolamp. A fost colectata peste o tona de DEEE.

Pitesti – In perioada 09 – 12 iulie 2015, Caravana a fost prezenta pe platoul din spatele Teatrului Al. Davila, iar evenimentul a fost desfasurat alaturi de Primarie, Dedeman, Rematholding, Asociatia Recolamp.

Mangalia – In perioada 01 – 08 iulie 2015, Caravana a fost amplasata in spatele Casei de Cultura, campania fiind organizata in parteneriat Dedeman, Rematholding, Recolamp, Primaria Mangalia, Agentia pentru Protectia Mediului Constanta.  Au fost colectate peste o tona de deseuri de echipamente electrice si electronice.

Bucuresti, sector 3 – In perioada 26 – 30 iunie 2015, Caravana ECOTIC a fost amplasata in Parcul IOR, pentru a desfasura campania destinata publicului larg. Partenerii acestei campanii au fost Likeit, Recolamp, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti si Total Waste Recycling.

Buzau – In perioada 22 – 24 mai 2015, Piata Dacia a gazduit Caravana ECOTIC, parteneri ai evenimentului fiind GREENWEEE International, Recolamp, Primaria Buzau, Agentia pentru Protectia Mediului Buzau.

Galati – In perioada 15 – 17 mai 2015, Caravana ECOTIC a putut fi intalnita pe esplanada din zona Potcoava de Aur. partenerii evenimentului au fost GREENWEEE International, Recolamp, Primaqria Galati, Agentia pentru Protectia Mediului Galati si Serviciul Public Ecosal.

Braila – In perioada 08 – 10 mai 2015, in parcarea laterala a Palatului Administrativ, Caravana a fost deschisa publicului larg. Partenerii evenimentului au fost GREENWEEE International, Recolamp, Primaria Braila, Agentia pentru Protectia Mediului Braila si RER Ecologic Service.

Focsani – In perioada 24 – 26 aprilie 2015, Piata Unirii a gazduit Caravana ECOTIC. partenerii evenimentului au fost Dedeman, Recolamp, Primăriei Focșani, Agenția pentru Protecția Mediului Focșani și Remat Vrancea.

Iasi – In perioada 03 – 05 aprilie 2015, Caravana a fost amplasata in Piata Palat din Iasi. Evenimentul a fost organizat de ECOTIC alaturi de Dedeman, Recolamp, Primaria Iasi, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si Salubris Iasi.

Botosani – in perioada 20 – 22 martie 2015, alaturi de Dedeman, Recolamp, Primaria Botosani, Agentia pentru Protectia Mediului Botosani si Urban Serv, ECOTIC a organizat evenimentul destinat botosenenilor.

Suceava – evenimentul a avul loc in perioada 06 – 08 martie 2015, in fata Casei de Cultura. Organizatori, alaturi de ECOTIC au fost Dedeman, Recolamp, Primaria Suceava, Agentia pentru Protectia Mediului Suceava si Rosal Suceava.

Piatra Neamt – publicul larg a fost invitat ca in perioada 20 – 22 februarie 2015 sa viziteze Caravana ECOTIC stationata in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, in intervalul orar 10 00 – 18 00. Acestia au putut preda deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri de baterii si deseuri de surse de lumina. Au fost colectate peste 1,5 tone DEEE, prezenta fiind cea mai numeroasa fata de evenimentele precedente. Campania a fost organizata cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primaria Piatra Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Piatra Neamt si Brantner.

Bacau, evenimentul dedicat publicului larg a fost organizat in perioada 05 – 08 februarie 2015 impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Bacau, Primaria Municipiului si Dedeman. Caravana a fost deshisa publicului larg in Piata Tricolorului, in fata Casei de Cultura.

Brasovul a fost si el gazda evenimentelor destinate publicului larg organizate la Caravana ECOTIC. In prioada 23 – 25 ianuarie 2015, Caravana ECOTIC a fost amplasata in Parcul Uranus – Piata Astra. Partenerii evenimentului au fost Agentia pentru Protectia Mediului Brasov, Primaria Municipiului Brasov, Recolamp, Dedeman si Urban SA. 294 DEEE au fost predate, acestea urmand cursul corect al reciclarii.

Sectorul 2 al Capitalei a gazduit Caravana in perioada 19 – 22 decembrie, fiind pozitionata in  spatele magazinului Obor. Partenerii au fost Primaria Sectorului 2, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti si Supercom. Au fost colectate 133 deseuri de echipamente electrice si electronice, cantarind peste 200 kg.

Sectorul 6 al Capitalei – in perioada 12 – 14 decembrie 2014, ECOTIC impreuna cu Primaria Sectorului 6 Bucuresti, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti si Urban Serv SA si-au unit fortele pentru a organiza evenimentul si in sectorul 6. Caravana a fost amplasata la intersectia dintre Bdul. Iuliu Maniu si Bdul Virtutii. Au fost colectate putin peste 365 kg DEEE, fiind predate 107 deseuri.

Giurgiu –  in perioada 05 – 07 decembrie 2014 Caravana ECOTIC a fost amplasata pe strada pietonala Mircea cel Batrin,  parteneri ai evenimentului fiind Primaria din localitate precum si Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu.

Slatina – in perioada 21 – 23 noiembrie 2014. Evenimentul a fost organizat impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Olt si Primaria Municipiului Slatina. Caravana a stationat in fata complexului compercial situat la intersectia strazii Vintila Voda cu Bdul. Al. I. Cuza, 180 de vouchere fiind oferite, colectându-se peste 300 kg DEEE.

Aflati mai multe detalii accesand http://www.caravanaecotic.ro/zilele-reciclarii-in-orasul-tau/