Municipiul Iași continuă să recicleze: campania de toamnă a Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI) își prezintă rezultatele

de | nov. 21, 2016 | Stiri

 În perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) a organizat o nouă campanie de încurajare a ieșenilor să predea corect spre reciclare deșeurile din gospodăriile proprii, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Peste o sută de persoane au răspuns îndemnurilor organizatorilor și au predat diverse tipuri de deșeuri la centrul deschis în Stradela Grădinari nr.26 din Iași. Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) și-a deschis porțile în martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA. CMCI este o soluție europeană pentru un oraș curat și ecologic. La CMCI, populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, electrice stricate, ba chiar și deșeuri din construcții.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării, o nouă tombolă a fost organizată la CMCI. Astfel, oricine a predat la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26, Iași, cel puțin un deșeu, conform regulamentului, în perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, a fost înscris automat într-o tombolă cu premii atractive. La finalul campaniei, 107 persoane au vizitat Centrul și au predat corect spre reciclare deșeuri de mai multe tipuri.