Dezbaterea OUG 5/2015 in Comisia de Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor

de | iul. 26, 2016 | Stiri

OUG 5/2015 si-a reluat parcursul normal in Parlamentul Romaniei dupa o perioada de blocaj. Comisia de Mediu si Echilibru Ecologic a convocat o prima intalnire in data de 14.06.2016. Intalnirea a fost prezidata de Doamna Deputat Lucia Varga si s-a bucurat de prezenta actorilor din domeniul DEEE, cu exceptia autoritatilor locale.

ECOTIC si-a exprimat punctul de vedere cu privire la imbunatatirea situatiei actuale, aspecte precum:

  • Implicarea tuturor actorilor in atingerea tintelor nationale;
  • Implicarea activa a autoritatilor locale prin oferirea unui serviciu public de colectare DEEE (la un centru de colectare);
  • Combaterea fluxurilor paralele de DEEE;
  • Revizuirea procesului de autorizare a operartorilor de tratare DEEE;

 Punctul de vedere scris depus la Comisie este aici.

Concluzia intalnirii a fost ca OUG 5/2015 trebuie sa fie in amanunt analizata, in cadrul unor grupuri de lucru organizate de Comisie, pentru a se ajunge la o forma care sa raspunda la cele mai importante nevoi.

In data de 05.07.2016, Comisia a convocat primul grup de lucru. In aceasta dezbatere, din partea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor a fost prezent noul Secretar de Stat – Raul Pop.

Discutiile s-au axat pe probleme principiale si au fost ascultate toate argumentele.

In final, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si-a luat angajamentul de a continua grupurile de lucru pe perioada verii astfel incat, la urmatoarea intalnire din Comisa de Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor din 30 august, sa existe o forma care sa multumeasca pe cat mai multa lume.

La ambele intalniri, ECOTIC a fost reprezentat de Valentin Negoita – Presedinte – si Dragos Calugaru – Director General.