Reciclarea – Un mod de viata si la Timisoara

de | oct. 20, 2014 | Campanii

Peste 4 tone deseuri de echipamente electrice si electronice colectate in Timisoara

In perioada 13 – 31 octombrie 2014, ECOTIC in parteneriat cu Retim Ecologic Service SA, Agentia pentru Protectia Mediului Timis (APM) si Primaria municipiului Timisoara au desfasurat campania „Reciclarea – Un mod de viata!”. Prin aceasta campanie, organizatorii au venit in sprijinul populatiei din Timisoara oferind suportul logistic necesar tuturor celor care au dorit sa se debaraseze in mod corect de echipamentele electrice si electronice vechi si uzate. In total au fost colectate peste 4 tone de astfel de deseuri. Toate acestea vor urma cursul firesc al reciclarii, prin sistemul ECOTIC.

Prin campania denumita „Reciclarea – Un mod de viata!” organizatorii au dorit sa reaminteasca tuturor locuitorilor din Timisoara faptul ca deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator, daca nu sunt colectate si reciclate corect. Conform legislatiei in vigoare, colectarea separata si predarea responsabila a deseurilor de echipamente electrice si electronice sunt obligatii pe care inclusiv populatia trebuie sa le respecte.

Prin intermediul campaniei „Reciclarea – Un mod de viata!” dedseurile de echipamente electrice si electronice au fost preluate direct de la proprietari, in cazul in care acestea erau prea mari si grele. Pentru orice DEEE de minim 10 kg, predat de fiecare locuitor in parte, organizatorii au oferit un accesoriu foarte util in aceasta toamna, o umbrela.

Trei noi puncte temporare de colectare pentru aceste deseuri au fost deschise pe perioada proiectului, pe langa cele care functioneaza pe toata durata anului si care sunt situate in:

  • Calea Torontalului nr. 94;
  • Str. Energiei nr. 3 (zona Calea Şagului);
  • Calea Moşniţei nr. 2;
  • Aleea Avram Imbroane nr. 70.

In total au fost colectate peste 4 tone de echipamente vechi si uzate, de la 205 persoane. Toate aceste echipamente vor urma cursul firesc al reciclarii, prin sistemul ECOTIC. Astfel, prin reciclarea corecta a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regasi in produse noi, ceea ce presupune reducerea consumului de materii prime si, deci, protejarea resurselor naturale. De asemenea, substantele toxice, precum mercur si alte metale grele sau diverse bromuri, nu vor mai ajunge sa polueze solul, apa si aerul, mediul inconjurator fiind inca o data protejat printr-un simplu gest, acela al colectarii selective.

Numai impreuna putem sa ne oferim noua si generatiilor viitoare UN MEDIU CURAT! 

  Detalii despre proiect cat si despre cum pot fi predate responsabil aceste deseuri in acest proiect si pe http://www.retim.ro si la tel 0756.169.616.

  Regulamentul acestei campanii este disponibil accesand acest link.