Top-ul Give IT 2014

de | nov. 5, 2014 | Stiri

Ateliere Fara Frontiere au lansat pe 05 noiembrie clasamentul anual „Give IT 2014”, pentru a pune in valoare organizatiile care au predat catre asociatie cele mai multe echipamente IT uzate (DEEE-uri) si astfel au favorizat reducerea deseurilor si reutilizarea lor inainte de reciclare si eliminare. Majoritatea echipamentelor IT reconditionate de Ateliere Fara Frontiere  sunt donate scolilor si asociatiilor din comunitati dezavantajate. Nu in ultimul rand, aceste echipamente creeaza locuri de munca in atelierul de insertie pentru persoane defavorizate.

Aceste organizatii au primit deja CLICKUL VERDE, primul certificat al achizitiilor responsabile din Romania, menit sa recunoasca contributia lor la o societate solidara, o educatie mai buna pentru copii si tineri defavorizati si un mediu mai curat. Consideram ca aceste realizari trebuie recompensate, motiv pentru care am creat clasamentul anual „Give IT”:

–          primele  10 companii, pe categorii (Mari Companii; IMM-uri și ONG-uri), vor fi promovate prin Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai network si media

–          primele 3 organizatii din fiecare categorie vor fi premiate cu trofee speciale facute de reciclatori creativi pe baza unor componente electronice colectate de Ateliere Fara Frontiere.

Intrati in top 10! Astazi, clasamentul „Give IT 2014” arata astfel:

                    Mari Companii:                                                              IMM-uri si ONG-uri:

 

Mai aveti 30 de zile pentru a intra in clasamentul final. Nu trebuie decat sa ne puneti la dispozitie echipamentele IT uzate (DEEE-urile) pana in data de 5 decembrie 2014 prin completarea formularului de înscriere sau sa ne contactati direct la 0745.028.105 sau prin email la colectare@atelierefarafrontiere.ro. Noi venim sa le colectam gratuit.

Pe 11 decembrie vom face numaratoarea finala ai, in cadrul unui eveniment neconventional si solidar, vom premia 3 organizatii din fiecare categorie: Mari Companii, IMM-uri si ONG-uri.

Parteneri network                                          Parteneri media

CCIFER, CIO Council, ECOTIC                    Agora.ro, Business Review, CSR Media, Lepetitjournal.com

 

Despre Ateliere Fara Frontiere:

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, intreprindere sociala avand ca scop insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate prin proiecte de educatie si de dezvoltare locala. Din 2009, Ateliere Fara Frontiere a donat mai mult de 6.500 de calculatoare catre peste 1.000 de structuri Non Profit din Romania. Am angajat 130 de persoane marginalizate sau excluse in atelierul de insertie. 40 dintre ele s-au integrat pe piata conventionala a muncii.