Seminarul „POLITICI VERZI IN COMPANII – Green jobs, Green companies”

de | nov. 6, 2014 | Stiri

In data de 04 noiembrie 2014, ECOTIC in parteneriat cu ECOTIC BAT si APDETIC au organizat seminarul „POLITICI VERZI IN COMPANII – Green jobs, Green companies”. Acest seminar a fost dedicat producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice precum si celor de baterii si acumulatori. Peste 50 de reprezentanti ai firmelor de profil au luat parte la acest eveniment.

Invitatii care au sustinut prezentari au fost Magor Csibi – Director General WWF Danube Carpathian Programme, Romania, Roxana Naftanaila – Product Manager Samsung Electronics Romania si Sabina Stirb – Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics Romania, Valeria Cinjau – Qualitative Researcher Millward Brown, Cristina Costachescu – Director Marketing ALTEX. Gazdele seminarului din partea ECOTIC, ECOTIC BAT si APDETIC au fost Valentin Negoita – Presedinte APDETIC si ECOTIC, Dragos Calugaru – Director General ECOTIC si ECOTIC BAT si Constanta Cerbu – Manager Dezvoltare ECOTIC si ECOTIC BAT.

Scopul acestui seminar a fost acela de a evidentia necesitatea adoptarii unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator, precum si tendintele companiilor care implementeaza astfel de  politici verzi. 

Prezentarile sustinute au inclus:

  • Studii privind poluarea si distrugerea mediului inconjurator;
  • Exemple concrete de companii care au implementat “politici verzi” si au devenit responsabile fata de mediul inconjurator;
  • Tendinta de schimbare a structurii pietei muncii, aceea de creare a locurilor de munca eco-friendly (GREEN JOBS).

Compania de cercetari de piata, Millward Brown a prezentat un studiu privind comportamentul consumatorilor fata de sustenabilitate si companii verzi.

De asemenea, au fost dezbatute urmatoarele subiecte:

  • Solutii pentru imbunatatirea viziunii asupra sustenabilitatii companiei;
  • Masuri si strategii pentru a deveni o companie verde;
  • Promovarea interna si catre parteneri a orientarii companiei spre un comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

Acest seminar se incadreaza in directiile asumate de organizatori fata de producatorii  EEE si BA si anume cresterea si mentinerea gradului de satisfactie al producatorilor prin asigurarea serviciilor la nivelul asteptarilor, oferirea informatiilor privind tendintele „eco” adoptate de companii, precum si dorinta de a crea o comunitate care constientizeaza problematica colectarii si reciclarii deseurilor electrice si electronice, dar si a deseurilor de baterii portabile si acumulatori.

Despre APDETIC:

APDETIC este o organizaţie profesionala non-profit, independenta, ce reuneşte cele mai importante companii producatoare şi distribuitoare de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din România. APDETIC este membra a organizaţiei DIGITALEUROPE, organizatie care reuneste peste 100 de companii si asociatii profesionale din sectorul ITC. La fel ca in anii 2010 şi 2012, APDETIC coordoneaza in România Campania europeana de conştientizare eSkills for jobs 2014 si Watify Stimulating Digital Entrepreneurship.