Rematholding si ReduxGmbH: parteneriat romano – german pentru reciclarea bateriilor

de | apr. 16, 2013 | Stiri

Rematholding Co SRL, una dintre cele mai mari companii romanesti in domeniul managementului deseurilor si Redux GmbH Germania, cea mai mare companie de procesare  si reciclare a deseurilor de baterii  si acumulatori din Europa, au incheiat miercuri, 10 aprilie, un acord de parteneriat privind reciclarea acestor tipuri de deseuri. Evenimentul a avut loc in sala de conferinte din Pavilionul C4‐C5 din Complexul Expozitional Romexpo, in cadrul Expozitiei Internationale pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, ROMENVIROTEC 2013. Evenimentul, desfasurat in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice marcheaza inceputul unei colaborari oficiale intre doua companii cu traditie in domeniul reciclarii  si confirma inca o data angajamentul pe care Germania  si Romania il manifesta in directia dezvoltarii relatiilor bilaterale in ceea ce priveste protectia mediului si modernizarea sectorului de management al deseurilor.

,,Semnarea acestui parteneriat face parte din strategia societatii Rematholding de a asigura solutii la standarde europene pentru fluxul de deseuri de baterii  si acumulatori in conformitate cu obligatiile Romaniei ce rezulta din Directiva 2006/66/EC  si din legislatia nationala subsecventa”, a declarat Mihai Sofian, Presedintele societatii Rematholding.

Prin intermediul acestui acord, Rematholding si Redux pun la dispozitia partenerilor o solutie eficienta  in domeniul colectarii si reciclarii bateriilor si acumulatorilor uzati la cele mai inalte standarde europene, folosind cele mai noi tehnologii in domeniu, ceea ce permite Romaniei sa‐si atinga tintele asumate in conformitate cu Directivele europene. Evenimentul va fi deschis de domnul Horia Irimia, Vicepresedinte ANPM, reprezentant al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si de domnul Bela‐Nikolaus Buzasi – Atasatul Economic al Ambasadei Republicii Federale Germania.

Comunicatul de presa este disponibil aici

http://www.mmediu.ro/beta/comunicate-de-presa/16475/