Partenerul ECOTIC, Ateliere Fara Frontiere a sarbatorit 5 ani de insertie si solidaritate

de | iun. 5, 2014 | Stiri

Ateliere Fara Frontiere a implinit recent, cinci ani de activitate al atelierului de insertie. Rezultatele acestei perioade arata ca au fost donate 6.000 de calculatoare complete ce au ajutat la infiintarea a peste 1.000 de laboratoare IT. In cadrul acestora, 140.000 de beneficiari participa la proiecte educationale, de instruire sau reintegrare sociala prin unelte informatice. Acestea au fost realizate prin programul de donatii Assoclic, dar si prin alte programe de donatii. ECOTIC sustine si se implica activ in aceste activitati.

“Pregatirea pentru reutilizare” ocupa locul 2 in ierarhia deseurilor, dupa “prevenire” si inaintea “reciclarii”. ECOTIC este o organizatie care actioneaza in managementul deseurilor, in special DEEE, iar noi incurajam aceasta practica.

Atelierul de insertie si proiectele de donatii echipamente IT catre comunitati defavorizate – Assoclic – reprezinta instrumente de combatere a discrepantelor sociale si de crestere a competentelor multor persoane aflate in dificultate. Suntem mandri ca, prin parteneriatul cu AFF, am contribuit si prin aceste elemente la o dezvoltare durabila.

ECOTIC felicita pentru toata activitatea desfasurata de Ateliere fara Frontiere de pana acum si ureaza multi ani si multe rezultate PENTRU UN MEDIU CURAT!