Laureatii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat – 2013

de | dec. 13, 2013 | Gala Premiilor, Stiri

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, la inaltime!

Gala laureatilor celei de-a cincea editii a Premiilor Pentru Un Mediu Curat a avut loc joi, 12 decembrie. Intr-o companie selecta, reprezentanti ai autoritatilor centrale si din tara, actori importanti din domeniul reciclarii, companii de top din domeniul IT&C, reprezentanti ai ONG-urilor de mediu, ai institutiilor de invatamant si reprezentanti media, organizatorii editiei din 2013 – ECOTIC, Alucro – Every Can Counts, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice au premiat castigatorii  editiei a cincea a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezintă o forma de recunoastere si de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, instituții publice și organizații nonguvernamentale.

Incepand cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureati atat din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone Romania, Siemens Romania – din cadrul institutiilor de invatamant, unitati militare, dar si ONG-urile de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, Romania. Orice entitate juridica din Romania are posibilitatea de a face parte din laureatii Galei, conditia fiind aceea ca proiectul desfasurat sa vizeze protectia mediului.

47 de proiecte destinate protectiei mediului si reutilizarii resurselor naturale au fost inscrise in aceasta editie. Juriul, format din reprezentanti ai organizatorilor, ai Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si ai Hotnews.ro, dupa indelungi dezbateri, a decis laureatii anului 2013.

Sosirea plicurilor in care se aflau numele laureatilor editiei a cincea a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat a fost facuta cu ajutorul unei drone, momentul fiind unul inedit pentru cei peste 150 de participanti la eveniment. Drona a fost pilotata de constructorul ei Petrisor Serban, un tanar antreprenor roman.

Locul III a fost obtinut de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu proiectul denumit Parcul Natural Vacaresti.

Locul II a fost obtinut de Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” din Targu Jiu cu proiectul Noi materiale de constructii obtinute prin reciclarea eco-sustenabila a deseurilor industriale – EcoWASTES.

Locul I a rasplatit eforturile Asociatiei Zibo Help depuse in proiectul Scoala pentru o Romanie Verde.

Mentiuni au obtinut urmatoarele proiecte: Sa Plantam pentru Planeta – Asociatia MaiMultVerde, Protejeaza mediul! Implica-te si tu! – ProCreditBank, Invata sa reciclezi! – Mega Image, Recicleta – ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila.

Sponsorii evenimentului, Vlamir Impex si Asbis, au premiat proiectul de educatie ecologica si responsabilitate sociala THINK GREEN!, desfasurat de Asociatia Pro Europa, si Apa Nova Bucuresti pentru proiectul I´m a New Man for the Earth! Sunt un om nou pentru Planeta!.

De asemenea, Alucro si-a desemnat castigatorii din randul partenerilor, acordand Premiul pentru Educatie, doamnei Elena Talpau, Scoala nr. 2 „Diaconu Coresi”, Brasov. 

Premiul pentru Companii a fost inmanat Celestica Romania, domnului Sorin Petre si Premiul pentru Colector fiind acordat Ecocycle, domnului Marian Luca.

Companiile verzi desemnate de ECOTIC pentru contributia deosebita la constientizarea si colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice au fost Samsung Romania, Altex Romania si real,-Hypermarket Romania, premiate in cadrul aceluiasi eveniment.

Agentiile Pentru Protectia Mediului din Cluj, Buzau, Giurgiu, Teleorman,  au primit Premii speciale pentru initiative in promovarea unei atitudini ecologice in randul tinerei generatii.

De asemenea, companiile de salubritate Retim Ecologic Service, Supercom, Salubris Iasi si Urban Serv Botosani au primit din partea ECOTIC Premii verzi pentru implicare si rezultate deosebite in activitatea de colectare DEEE din 2013.  GreenWEEE International au obtinut Diploma de merit pentru initiative si rezultate remarcabile in colaborarea cu ECOTIC.

In finalul serii, Teatrul Masca a tinut sa ureze celor prezenti si nu numai mult noroc in desfasurarea tuturor activitatilor intreprinse PENTRU UN MEDIU CURAT, prin sustinerea spectacolului de pantomima numit „Cosarii”.

Comunicatul de presa dat la finalul campaniei este disponibil aici. 

Arhiva proiectului este disponibila aici.