Incepe etapa a II-a a „Statiei de Reciclare” Brasov, campanie ECOTIC dedicata mediului rural

de | oct. 17, 2016 | Stiri

„Statia de Reciclare” este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de ECOTIC in iunie 2016 si dedicata mediului rural din Romania. Dupa ce a strabatut judetul Iasi, „Statia de Reciclare” trece acum prin satele din Judetul Brasov, pornind cea de-a doua etapa a campaniei; din 18 octombrie 2016, alte 5 localitati brasovene vor fi vizitate, cu ajutorul Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov si DEDEMAN.

In contextul in care, din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 40%, ECOTIC a lansat, in anul 2016, doua campanii nationale de constientizare si colectare – una dedicata mediului urban (Orase Curate) si una dedicata mediului rural (Statia de Reciclare) menite sa acopere cat mai bine teritoriul si sa transmita mesajul necesitatii colectarii si reciclarii corecte a DEEE unui public cat mai larg.

Dupa ce a trecut prin satele din judetul Iasi, „Statia de Reciclare” a ajuns in judetul Brasov si a si incheiat prima etapa, vizitand 5 localitati (Moieciu, Bran, Zarnesti, Vulcan si Cristian) si colectand 4 tone DEEE.

Cea de-a doua etapa a campaniei porneste pe 18 octombrie 2016, si va avea urmatorul traseu:

  • Ghimbav – 18-20 octombrie
  • Dumbravita – 21-23 octombrie
  • Bod – 24-26 octombrie
  • Harman – 27-29 octombrie
  • Sanpetru – 30 octombrie – 1 noiembrie

Locuitorii localitatilor strabatute de „Statia de Reciclare” vor fi incurajati sa predea corect DEEE si vor putea participa, astfel, la o tombola cu premii atractive.

Pana la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localitati brasovene.