GALATI a participat la campania “Orase Curate”

de | dec. 20, 2016 | Stiri

Botosani, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Motru, Galati acestea suntorase-curate-galati „Orasele Curate” asezate pe harta Romaniei, in 2016, de campania nationala ECOTIC dedicata colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediului urban. Obiectivele campaniei sunt de informare a populatiei asupra necesitatii predarii corecte spre reciclare a DEEE, precum si de colectare efectiva a echipamentelor uzate.

Campania a debutat in Botosani si a continuat, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Motru. In perioada 12 – 16 decembrie, a fost randul galatenilor sa fie informati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

Locuitorii municipiului Galati au fost incurajati sa participe la campanie prin acordarea unor premii instant celor care au predat o cantitate cumulata de minim 5 kg DEEE. Au fost colectate 1826 kg deseuri de echipamente electrice si electronice de la peste 100 de persoane.

Organizatia ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autoritatilor publice locale si a companiilor de salubritate si apa-canal: Primaria Municipiului Galati, SP Ecosal, Agentia pentru Protectia Mediului Galati, Transurb Galati, Apa Canal Galati.

Conferinta de presa ce va marca finalul campaniei din Galati va avea loc la sediul SPS Ecosal, miercuri, 21.12.2016, la ora 12:30.