Fugi cu Donath

de | mai 27, 2013 | Stiri

In data de 25 mai 2013, in cadrul evenimentelor “Zilele Cluj Napoca” organizate sub patronajul Primariei Cluj Napoca, a fost organizata de catre RunSilvania si Clubul Ecologic Transilvania, prima cursa cu obstacole formate si din DEEE din Romania. Cursa s-a desfasurat sub denumirea simbolica “Fugi cu Donath”. Evenimentul a beneficiat de sustinerea ECOTIC, alaturi de Total Waste Recycling.

Unul dintre elementele inedite ale acestui eveniment a fost reprezentat de caracterul ecologic al actiunii, participantii si sustinatorii activitatilor avand posibilitatea de a lua contact si in acest mod cu problematica deseurilor de echipamente electronice. ECOTIC, alaturi de Total Waste Recycling, au amenajat pe traseul de alergare un obstacol format din frigidere vechi.

Partenerii au reusit sa puna in lumina si pe aceasta cale faptul ca deseurile de echipamente electrice si electronice necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste gestionarea corespunzatoare a acestora, obstacolul amenajat de catre ECOTIC si Total Waste Recycling fiind unicul de acest gen din intreg ansamblul de obstacole existente in concurs.

Avand in vedere faptul ca depasirea “obstacolului ECOTIC”, asa cum a fost denumit de catre organizatori, nu a reprezentat o problema pentru participanti la cursa, putem aprecia aceasta reusita  a concurentilor ca un exemplu pentru fiecare cetatean care doreste sa se debaraseze corect de deseurile de echipamente electronice. Debarasarea de echipamentele electrice si electronice se poate realiza in mod responsabil, in Cluj Napoca cetatenii avand la dispozitie serviciile de colectare DEEE organizate de Rosal Grup si Brantner Veres, ale caror puncte de colectare DEEE sunt infiintate cu sprijinul ECOTIC.