ECOTIC BAT si-a atins tinta de colectare pentru anul 2014 – 61 tone de DBA

de | ian. 21, 2015 | Stiri

In cel de-al doilea an de activitate, ECOTIC BAT a atins tinta de colectare propusa, inregistrand un volum de 61 de tone de deseuri de baterii si acumulatori portabili. Aceasta cantitate inseamna atingerea unei rate de colectare de 25%, corespunzatoare prevederilor Directivei Europene privind DBA. Acest rezultat se datoreaza in primul rand dezvoltarii infrastructurii ECOTIC BAT finalizand anul 2014 cu un numar de 3.174 de puncte de colectare. Astfel, a fost  inregistratata o crestere de 184% fata de anul 2013, cand sistemul ECOTIC BAT includea 1.700 de puncte de colectare.

In ceea ce priveste colectarea de deseuri de baterii si acumulatori portabili, se observa un trend ascendent si o imbunatatire a comportamentului populatiei fata de aceasta categorie de deseuri. Aceasta crestere se datoreaza si amplasarii recipientilor in magazinele de tip retail, in cadrul carora fluxul de persoane este ridicat. Marea majoritate a recipientilor de colectare din sistemul ECOTIC BAT destinati publicului larg, sunt amplasati in lanturile de magazine: Mega Image, Shop&Go, AB Cool Food, Altex, Media Galaxy, Penny Market, XXL, La Doi Pasi, METRO Cash&Carry, Brico Depot si in benzinariile Petrom si Lukoil.

ECOTIC BAT multumeste producatorilor sai pentru implicare si suportul in atingerea celor mai inalte standarde in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de baterii si acumulatori portabili.