ECO – MUSIC – ART

de | aug. 9, 2013 | Stiri

Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural Casa Artelor a desfasurat in perioada 5 – 31 august, in Bucuresti, in Parcul IOR (Parcul Titan),  un eveniment care a impletit arta cu activitatile eco.

Deschiderea oficiala a avut loc sambata, 10 august 2013, prin montarea celei mai mari statui ecvestre din Romania. Cu o inaltime de 7.50 m, fara piedestal si numai din otel, CALUL TITANILOR, creatia artistei Mihaela Diaconu realizata in atelierele ALTAX a inaugurat TABARA DE CREATIE – SCULPTURA MILENIULUI 3 – ECO – MUSIC – ART. 

Tabara s-a desfasurat cu participarea sculptorilor: Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară. In perioada 5 – 31 august, atelierele de sculptura au avut loc  zilnic intre orele 9.00 – 21.00, iar in fiecare sfarsit de saptamana, artistii au avut sesiuni de discutiilor cu publicul doritor. La finalul taberei cele sase lucrari din marmura, lemn si otel au fost oferite municipalitatii, Parcul Titan fiind locul unde aceste opere sunt admirate de cetateni.

ECO-MUSIC-ART este un eveniment care are la baza un mixaj ingenios de sculptura, muzica, impletite cu actiuni eco si de responsabilizare a audientei asupra problemelor de protectie a mediului.  ECOTIC a fost prezent la aceste actiuni in perioada 23 – 25 august distribuind plinate informative si recompensand cu baloane cei care predau baterii uzate. WWF Romania a vorbit publicului in dupa-amiezile zilelor de 16 si 17 august despre proiectele de conservare a naturii derulate in Romania, dar si despre modalitatile in care acestea pot fi sprijinite de fiecare dintre noi. 

In fiecare week-end nu a lipsit muzica, iar sculptorilor si voluntarilor ecologisti li s-au vor alaturat diverse formatii si artisti pentru a sustine concerte.

Parteneri media: TVR2,  Bucuresti fm si Agentia Nationala de Presa – Agerpres.