Conformarea cu Regulile de Concurenta pentru Membrii Asociatiilor Profesionale

de | nov. 8, 2018 | Stiri

Asociatiile profesionale joaca un rol important in economie, indeplinind numeroase functii legitime care promoveaza competitivitatea industriei in ansamblu, reprezentarea in fata autoritatilor si contribuie la elaborarea de ghiduri de bune practici in sectorul de activitate.

In ciuda acestui aspect, interactiunea concurentilor directi pune o serie de probleme, ele fiind vulnerabile la depasirea limitelor impuse de legea concurentei.

Legea concurentei interzice si sanctioneaza sever, orice expresie sau acorduri tacite intre intreprinderi sau asociatii de intreprinderi, orice hotarare de asociere sau orice practici concertate, care duc, printre altele, la fixarea preturilor, impartirea clientilor sau a pietelor.

Aceasta intalnire dintre specialisti ai Consiliului Concurentei, avocati specializati in dreptul concurentei si reprezentanti ai asociatiilor profesionale va oferi o imagine a regulilor de conformare, a modelelor de bune practici si minimizare a riscului pe care le puteti implementa atunci cand va ganditi sa va alaturati unei asociatii profesionale din industrie si cum sa participati la activitatile de asociere.

Va invitam sa luati parte, luni, 19 noiembrie, la dezbaterile care vor avea loc la Hotel InterContinental, Sala Fortuna, inregistrandu-va pe site-ul evenimentului: https://govnet.ro/Probleme-de-concurenta-si-antitrust-care-implica-membrii-asociatiilor-patronale-si-profesionale