Colectăm deșeuri electrice și electronice in Hălmagiu, județul Arad

de | oct. 5, 2018 | Stiri

„Comune Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, vizitează localitatea Hălmagiu, din județul Arad, în data de 6 octombrie 2018, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Primaria Comunei Halmagiu și Rechoralex.   

Astfel, pe 6 octombrie, locuitorii din Hălmagiu sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). În perioada campaniei, orice locuitor din comună care va preda deșeuri de peste 10kg va primi tichete cadou. Persoanele care vor preda deseuri intre 5 si 10 kg vor fi inscrise automat la tombola, putand castiga premii a cate 40 de lei fiecare.  

Punctul de colectare se află la sediul Primăriei comunei Halmagiu (program 10:00 – 18:00).

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, doritorii pot suna la numărul de telefon 0746053875.

România, ca membră a UE, are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației prin dezvoltarea, începând cu luna aprilie 2018, a programului Comune Curate, derivat din campania de tradiție  „Orașe Curate”.

Urmărind obiectivul de conștientizare a populației din mediul rural, ECOTIC, alături de autoritățile publice și de mediu locale, informează locuitorii din zonele rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.