Ecotic

Campania ECOTIC „Orașe Curate” vizitează Siretul

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Siret.

În perioada 12 – 16 noiembrie 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Primaria Orașului Siret, si Servicii Comunale Siret încurajează cetățenii orașului să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de 20 kg (minim)  cumulate sa primeasca tichete cadou.

Centrul de colectare este amplasat in parcarea Casei de Cultura (Luni – Vineri, program 08 – 16).

Totodată, cetatenii orasului Siret pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0758053111.

 „Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Siret asupra importanței colectării separate a deșeurilor,  prin activități de informare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice” afirmă Florin Catz, corodonator zonal Est ECOTIC.

 România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane.