Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Cluj-Napoca

de | dec. 4, 2017 | Stiri

Pe 4 decembrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, ia startul pentru a doua oară în Cluj-Napoca. Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrul de colectare local.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Brantner Vereș, continuă campania „Orașe Curate”. După ca a trecut prin 21 de orașe (Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Iași, Vaslui, Comănești, Baia de Arieș, Otopeni, Borșa, Vișeu de Sus, Giurgiu), între 4 – 8 decembrie 2017, locuitorii din Cluj-Napoca vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Cluj-Napoca care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la centrul de colectare amplasat pe Str. Bobâlnei nr. 62-64 (în intervalul orar 8:00-16:00), va primi un premiu instant.

Campania din Cluj-Napoca continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.