2019 cel mai bun an în colectarea DEEE

de | apr. 22, 2020 | Stiri

ECOTIC a colectat 28.316 tone de DEEE în 2019

2019 a fost un an important pentru ECOTIC: de la atingerea țintei de colectare și implementarea unui număr record de campanii locale până la deschiderea de noi centre de colectare în România.

În 2019, ECOTIC a stabilit un record în gestionarea deșeurilor electrice și electronice din România, atingând obiectivul de colectare DEEE de 28.316 tone. Acest lucru a fost realizat mulțumită unei activități operaționale bine structurate și prin deschiderea a două noi centre de colectare: ECOTIC Transilvania și ECOTIC Moldova. De asemenea, rețeaua națională de puncte de colectare DEEE și DBA deschise publicului a ajuns la 8.100 oferind astfel soluții de colectare mai aproape de cetățeni.

Producătorii afiliati Organizatiei ECOTIC au participat la  14 seminarii în care au aflat despre modificările legislative și procedurile de raportare, precum și de o varietate de campanii adresate angajaților menite a creste conștientizarea acestora în ceea ce privește colectarea separată de DEEE și DBA. De asemenea, serviciile oferite au fost evaluate cu un grad de satisfacție de 93,29%.

Și anul trecut, campaniile locale au făcut parte din eforturile ECOTIC de sensibilizare a publicului cu privire la colectarea separată de DEEE și DBA. Au fost organizate 53 de campanii, atât în ​​mediul urban, cât și în mediul rural, sub numele deja cunoscute de „Orașe curate”, „Comune curate” și „Stația de reciclare”. De asemenea, eforturile organizatieis-au concentrat, si pe dezvoltarea serviciilor de preluare a DEEE de la domiciliu / birou în orașe importante precum Cluj-Napoca, Iași, București, Brașov și județul Ilfov.

O realizare importantă a fost lansarea studiului „Cuantificarea DEEE generate în România 2019”, care oferă o analiză a pieței DEEE în România, a stocului de deșeuri electrice și electronice din gospodăriile românești și potențialul de colectare a acestui tip de deșeuri.

Proiectele anuale dedicate celor mici dezvoltate de ECOTIC au continuat și în 2019. „Școala Ecoterrienilor” și „Și cei mici fac fapte mari”, adresate elevilor si copiilor, au continuat să-i învețe pe acestia despre protecția mediului și importanța colectării separate.

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, aflata la cea de-a 11-a ediție, a continuat să premieze companiile, ONG-urile, instituțiile de învățământ și instituțiile publice pentru implementarea proiectelor axate pe protecția mediului.

Am sarbatorit Ziua Internațională a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în perioada 14-18 octombrie organizand vizite ale Caravanei ECOTIC la mai multe școli din județul Ilfov, două campanii de constientizare destinate producătorilor ECOTIC, precum și campanii de colectare organizate în parteneriat cu GreenWEEE în județul Cluj și cu Agenția pentru Protecția Mediului în Satu Mare.

2019 a fost un an plin de campanii, proiecte și eforturi pentru a aduce soluțiile de colectare mai aproape de cetățeni

Puteti consulta Retrospectiva 2019 aici