Ecotic

Proiecte ECOTIC in tara

In perioada 02 aprilie – 19 mai, in 39 de comune si orase ale judetului Bistrita Nasaud s-a desfasurat o ampla campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Campania a fost organizata de catre ECOTIC, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud si Bene International SRL.

Impreuna cu partenerii nostri ne-am propus in primul rand sa venim in sprijinul administratiilor publice locale care au rolul de a sustine colectarea selectiva a deseurilor in unitatile teritorial-administrative pe care le reprezinta. Detinatorii de astfel de deseuri din orasele si comunele in care s-a desfasurat campania au avut ocazia, in premiera, de a preda DEEE pe care detin catre un reciclator specializat, evitandu-se astfel abandonarea acestora in spatii neautorizate sau amestecarea cu deseurile menajere.

Personalul Bene International SRL, alaturi de activitatile propriu-zise de colectare a DEEE, au informat populatia cu privire la insemnatatea colectarii selective si a DEEE, asupra pericolelor pe care aceste deseuri le reprezinta prin prezenta materialelor periculoase (uleiuri, freoni, metale grele, s.a.). Predarea acestor deseuri nu a presupus costuri pentru detinatorii acestora.

In judetul Cluj, in perioada 02 mai – 03 iunie a continuat seria actiunilor ECOTIC de colectare in zonele rurale. De aceasta data, campania a fost sprijinita din aprtea autoritatilor de mediu locale, de Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Cluj. Colectarea DEEE s-a realizat in parteneriat cu Bene International SRL, in calitate de colector autorizat.

Proiecte ECOTIC in tara Proiecte ECOTIC in tara 1Proiecte ECOTIC in tara Proiecte ECOTIC in tara 2Proiecte ECOTIC in tara Proiecte ECOTIC in tara 3