fbpx

Proiecte ECOTIC in tara

de | iul. 18, 2012 | Campanii

In perioada 02 aprilie – 19 mai, in 39 de comune si orase ale judetului Bistrita Nasaud s-a desfasurat o ampla campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Campania a fost organizata de catre ECOTIC, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud si Bene International SRL.

Impreuna cu partenerii nostri ne-am propus in primul rand sa venim in sprijinul administratiilor publice locale care au rolul de a sustine colectarea selectiva a deseurilor in unitatile teritorial-administrative pe care le reprezinta. Detinatorii de astfel de deseuri din orasele si comunele in care s-a desfasurat campania au avut ocazia, in premiera, de a preda DEEE pe care detin catre un reciclator specializat, evitandu-se astfel abandonarea acestora in spatii neautorizate sau amestecarea cu deseurile menajere.

Personalul Bene International SRL, alaturi de activitatile propriu-zise de colectare a DEEE, au informat populatia cu privire la insemnatatea colectarii selective si a DEEE, asupra pericolelor pe care aceste deseuri le reprezinta prin prezenta materialelor periculoase (uleiuri, freoni, metale grele, s.a.). Predarea acestor deseuri nu a presupus costuri pentru detinatorii acestora.

In judetul Cluj, in perioada 02 mai – 03 iunie a continuat seria actiunilor ECOTIC de colectare in zonele rurale. De aceasta data, campania a fost sprijinita din aprtea autoritatilor de mediu locale, de Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Cluj. Colectarea DEEE s-a realizat in parteneriat cu Bene International SRL, in calitate de colector autorizat.