Invata cum sa colectezi selectiv DEEE! O serie de campanii marca ECOTIC desfasurate in judetul Iasi

de | sept. 29, 2015 | Campanii

Capture afis IasiIn perioada 01 septembrie – 30 octombrie 2015, ECOTIC desfasoara alaturi de A.D.I.S. Iasi si APM Iasi, in judet, o serie de campanii in care s-au alaturat 6 administratii publice locale si 2 companii de salubritate din judetul Iasi. Scopurile acestor campanii sunt urmatoarele:

  •  de imbunatatire a sistemului de colectare selectiva a DEEE din judet,
  •  de crearea unui cadru unitar, coerent si aplicabil la nivel local de planificare si punere in practica a celor mai bune practici de colectare selectiva a DEEE.

Cele 6 administratii publice locale si cele 2 companii de salubritate care si-au aratat deschiderea de a organiza campanii de colectare separata a DEEE pe plan local sunt: Salubris Iași, ECO Salubritatea Pașcani, Primăria Podu Iloaiei, Primăria Ciurea, Primăria Miroslava, Primăria Victoria, Primăria Vlădeni și Primăria Tomești.

La finalul perioadei de desfasurare a activitatilor, ECOTIC va premia primariile si companiile de salubritate care vor avea cele mai bune rezultate.

Toate activitatile care vor fi desfasurate in cadrul acestor campanii sunt un prim rezultat al seminarului care a avut loc in data de 11 iunie 2015, in cadrul proiectului Caravana ECOTIC, co-finantat prin instrumentul Life al Uniunii Europene. Acest seminar a avut loc cu suportul A.D.I.S. Iasi, fiind prezenti reprezentanti ai APM, APL, ADIS, precum si operatori de salubritate, cu scopul de a pune in practica cele mai bune mecanisme de colectare selectiva.

??????????????