Impreuna pentru un mediu mai curat! – Botosani

de | oct. 1, 2014 | Campanii

ECOTIC, Urban Serv Botoșani, Agenția Pentru Protecția Mediului, Primăria din localitate și Modern Calor își unesc încă o dată forțele alături de locuitorii Municipiului Botoșani, pentru un mediu curat. În perioada 01 octombrie – 07 noiembrie, botoșănenii sunt invitați să predea cel puțin 10 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice într-un mod responsabil, premiul instant fiind cu accesoriu util și modern pentru această toamnă. Prin acest gest responsabil, toți câștigăm însă un mediu mai curat.

Organizatorii își doresc ca în această perioadă, alături de locuitorii municipiului Botoșani să fie făcut încă un pas pe drumul pe care îl parcurgem împreună în direcția adoptării unui mod de viață sănătos și prin reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

 Un factor decisiv în transformarea gestului colectării selective într-un obicei este determinat de conștientizarea periculozității acestor echipamente din momentul în care devin deșeuri. DEEE conțin substanțe toxice precum mercur și alte metale grele sau diverse bromuri. Chiar și în cantități mici, acestea poluează solul, apa și aerul. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de simplul gest al predării responsabile a oricărui deșeu de echipament electric și electronic.

 De asemenea, prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi, ceea ce presupune reducerea consumului de materii prime și deci, protejarea resurselor naturale.

 În perioada 01 octombrie – 07 noiembrie, persoanele care predau la punctele de colectare special destinate cel puțin 10 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice primesc instant un accesoriu de sezon modern și foarte util în această toamnă, iar noi toți beneficiem de un mediu mai curat.

 Punctele de colectare sunt:

  • PIAȚA AGROALIMENTARĂ (str. Vârnav, nr. 22 – Parcarea Piața Viilor), având program în fiecare zi de luni, între orele 9:00 – 16:00;
  • ASOCIAȚIA nr. 36 (str. Aprodu Purice – în spatele Magazinului Util Gară), având program în fiecare zi de marți și joi, între orele 9:00 – 16:00;
  • ASOCIAȚIA nr. 63 (str. Independenței, vis – a – vis de Serconf), având programul următor: miercuri, între orele 9:00 – 16:00 și vineri, între orele 9:00 – 13:30; 

Cei care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice mari și voluminoase pot programa împreuna cu SC Urban Serv SA Botoșani la numărul de telefon 0231/517.007 și 0747.081.027 preluarea gratuită a acestora, de către o echipă specializată. Solicitarile venite în afara programului anunțat vor fi preluate la numarul de telefon: 0741 345 661. Toți participanții care doresc să predea DEEE în acest mod vor beneficia de același drepturi de participare la proiect ca și persoanele care predau DEEE la punctele de colectare mai sus menționate.

Toți putem colecta separat și preda responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice. PENTRU UN MEDIU CURAT!