Zilele Reciclarii in Craiova! – final de campanie

de | iul. 27, 2015 | Stiri

In perioada 24 – 31 iulie, ECOTIC a organizat cu sprijinul Primariei Craiova, Agentiei pentru Protectia Mediului Dolj, Dedeman, REMATHOLDING si Asociatiei Recolamp, o noua campanie de constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a becurilor si neoanelor arse, denumita “Zilele Reciclarii in orasul Craiova!”. Campania a facut parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfasurate la nivel national si sunt intitulate generic “Zilele Reciclarii in orasul tau!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de catre Asociatia ECOTIC prin contributia instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC si-a propus sa contribuie la reducerea riscului schimbarilor climatice prin cresterea nivelului de constientizare cu privire la reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE).

Prezenta reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Dolj si a reprezentantilor media la evenimentul de deschidere din 24 iulie, a subliniat inca odata implicarea acestor entitati in actiuni dedicate constientizarii populatiei privind problemele de mediu. Craiovenii au raspuns prompt la eco-mesajele transmise de catre organizatori, predand peste 1.000 kg de DEEE la Caravana. ECOTIC se va asigura ca toate deseurile de echipamente electrice si electronice colectate separat si predate responsabil, in acest proiect, vor urma cursul corect al reciclarii.

In cele 8 zile de campanie (24 – 31 iulie), locuitorii orasului Craiova au putut vizita Caravana ECOTIC, o expozitie mobila, pe 4 roti, a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Peste 1.000 de locuitori si turisti din Craiova au vizitat caravana amplasata in Piata William Shakespeare (Esplanada Teatrului National „Marin Sorescu”) si au predat deseuri de echipamente electrice si electronice, precum si becuri si neoane.
11742689_852919191464268_5689638146783738877_n

In cadrul acestei campanii au fost organizate doua tombole: o tombola dedicata deseurilor de echipamente electrice si electronice si o tombola dedicata becurilor si neoanelor. Pentru fiecare deseu predat au oferit un talon de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicata DEEE a avut ca premii 3 tablete Samsung oferite de catre Dedeman, iar tombola dedicata becurilor si neoanelor, o tableta Samsung oferita de catre Recolamp.

Castigatorii extrasi la sectiunea aferenta DEEE din cadrul tombolei sunt:

  • Pintilie Elena,
  • Gramescu Dan,
  • Caras Maria

Castigatoarea extrasa la sectiunea aferenta becurilor economice si neoanelor din cadrul tombolei este: Suserea Nicolae

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este si programul dedicat scolilor, „Zilele ECO in Scoala ta!”. In cadrul acestui program au fost vizitate in perioada 13 noiembrie 2014 – 09 iunie 2015, 104 de scoli din Bucuresti, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Targoviste, Ploiesti, Brasov, Adjud, Bacau, Piatra Neamt, Suceava, Radauti, Dorohoi, Botosani, Iasi, Vaslui, Barlad, Focsani, Braila, Galati si Buzau urmand ca pana in iunie 2016 sa se atinga un numar de peste 200 de scoli la nivel national.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro si pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=oEkxiZKXrNo.

11707631_854286404660880_455879843369524167_n

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 500 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incât, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 9 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre LIFE+:

Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanteaza proiectele care contribuie la elaborarea si punerea in practica a politicii si a legislatiei in domeniul mediului. Acest program faciliteaza in special integrarea problemelor de mediu in cadrul celorlalte politici si mai general, participa la dezvoltarea durabila. Programul LIFE+ inlocuieste o serie de instrumente financiare dedicate protectiei mediului. Mai multe detalii gasiti pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.