Primele certificări WEEELABEX în România!

de | ian. 12, 2016 | Stiri

Anul începe cu vești bune. Beneficiind de contribuția asiduă a ECOTIC, concrWeeelabex_logoetizată în ani de promovare a standardelor WEEELABEX și creșterea cerințelor de calitate din contractele de tratare DEEE, primii operatori din România au obținut certificarea WEEELABEX: Remat Holding și Greenweee International.

Procesul de certificare a demarat cu luni în urmă și a constat în operațiuni de auditare a activităților de depoluare și îndeplinire a ratelor de valorificare. Echipa de auditori a fost formată din Daniel Picha – Leading WEEELABEX Auditor – din Cehia și Diana Grosu, auditorul WEEELABEX din cadrul echipei ECOTIC.

Organizația ECOTIC dorește să mulțumească echipelor implicate în acest proces, atât cele ale partenerilor de la Remat Holding și Greenweee International, cât și echipei operaționale ECOTIC, pentru perseverența și dedicația de care au dat dovadă.

Aceste certificări marchează un moment important: este debutul unei schimbări în bine a modului în care DEEE-urile sunt tratate la nivel național și vor fi un bun exemplu pentru toți ceilalți operatori.

Respectarea standardelor înseamnă mai puține elemente poluante din DEEE dispersate în mediu, diminuarea riscului la care se expun oamenii care lucreaza cu DEEE și un grad ridicat de reciclare și valorificare.

Toți operatorii din sistemul ECOTIC vor respecta toate clauzele acestor standarde până la finalul anului 2017, iar ECOTIC va continua să le promoveze pentru ca acestea să devină un standard național obligatoriu.

„Profilul nostru (Greenweee International S.A.) se bazează pe standardgreenweeee de înaltă calitate, dar odată cu procesul de certificare am putut evalua dacă eficiența  procedurilor aplicate până acum în materie de colectare, tratare și reciclare este așa cum ar trebui să fie, la nivel WEEELabex. Certificatul nu se acordă ușor, însă perioada de testare, discuțiile și analizele au sporit dorința de a fi la înălțimea criteriilor de evaluare.  Raportul WEEElabex ne-a indicat că suntem pe drumul cel bun și confirmă că suntem printre liderii europeni în industria reciclării. Cu toate acestea, credem cu adevarat că există întotdeauna loc pentru îmbunătățire continuă.  Certificatul este un semn distinctiv al operațiunilor noastre și trebuie susținut prin eforturile unei întregi echipe, ceea ce vom continua să facem în continuare. Valoarea acestuia e un cumul de elemente pe care orice fabrică din industria reciclării trebuie să o aibă.” Marius Costache – Director Executiv  Greenweee International S.A.

“Preocuparea pentru reciclarea/valorificarea cat mai completaremat,  eficienta si nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in vederea reintroducerii materiilor prime secundare rezultate in circuitul economic, economisirea resurselor naturale si reducerea poluarii reprezinta preocuparea constanta in activitatea REMATHOLDING, sub deviza “COMPETENTA IN RECICLARE”. Certificarea WEEELABEX in materie de colectare si tratare a DEEE, obtinuta la sfarsitul anului 2015 cu ajutorul Asociatiei ECOTIC, ne obliga sa mentinem la cel mai inalt nivel stacheta calitatii, eficientei si sigurantei in derularea acestor procese specifice, asigurand, in acest fel, un profesionalism responsabil si realist. Este, in mod cert, un important pas inainte pentru REMATHOLDING, dar si pentru industria reciclarii din Romania!” Nicolae Manole – Consilier Economic, Remat Holding