“Colectarea selectivă a deșeurilor: cadrul legislativ și bunele practici în România” la CCIFER

de | apr. 27, 2016 | Stiri

Pe 12 aprilie 2016, Camera de Comerț și Industrie a Franței în România (CCIFER) a organizat masa rotundă cu tema „Colectarea selectivă a deșeurilor: cadrul legislativ și bunele practici în România”. Evenimentul a avut loc la sediul CCIFER și a fost organizat în parteneriat cu Ateliere Fără Frontiere și Organizația ECOTIC.

În contextul cadrului european din ce in ce mai ferm în privința colectării selective și reciclării, precum și a noilor ținte naționale obligatorii de colectare a deșeurilor, CCIFER a organizat un eveniment dedicat cadrului legislativ și bunelor practici din acest domeniu în România.

Agenda a oferit participanților ocazia de a înțelege contextul legislativ național – prin contribuția EY ROMANIA, precum și exemple concrete de bune practici în colectarea și reciclarea deșeurilor. AUTOECO, Cora România și Ateliere Fără Frontiere au prezentat abordări funcționale din perspectiva domeniilor pe care le reprezintă.

Organizația ECOTIC, reprezentată de dl. Valentin Negoiță, Președinte, a prezentat exemplul Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru universal de colectare deșeuri din România, co-finanțat de Innovation Norway și ECOTIC, ce a fost inaugurat în 10 martie 2016, precum și un alt proiect de succes, Caravana ECOTIC.

Evenimentul CCIFER a fost o bună ocazie de schimb de experiență și de perspectivă asupra problematicii colectării selective și reciclării din România.

13.04.2016