ECOTIC, mereu alaturi de producatorii afiliati: consultanta prompta si specializata

de | aug. 4, 2016 | Stiri

102 de participanti la seminariile organizate de ECOTIC: „Raportarile producatorilor de EEE si BA”

 ECOTIC este prima organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania, fondata in anul 2006, si este singura organizatie care a atins si a depasit pragul de colectare impus de lege pentru anul 2016, de minim 40%, respectand astfel misiunea de a-si reprezenta corect si eficient producatorii afiliati. Rezultatele vorbesc de la sine: in 2015, producatorii reprezentati de ECOTIC au pus pe piata peste 43000 tone de EEE, rata de colectare fiind de 43%, iar rata de reciclare fiind de 76% pentru DEEE si 70% pentru DBA.

ECOTIC mentine in permanenta o relatie de colaborare foarte stransa cu producatorii sai, oferind servicii de consultanta de un real folos. In acest context, in perioada mai – iulie 2016, ECOTIC  a organizat 5 seminarii dedicate producatorilor, in special persoanelor implicate in transmiterea raportarilor de EEE si BA catre ECOTIC. Seminariile au prilejuit transmiterea unor informatii clare privind legislatia din domeniu, mecanismul de raportare si aria de aplicare.

Obiectivele seminariilor, la care au participat 102 de persoane, au fost:

  • Clarificari situatii legate de raportari: ce se raporteaza, ce este/nu este EEE, determinarea categoriei, a greutatii, a incadrarii conform listei de Timbru Verde, platforma de raportare
  • Cunoasterea modului de lucru cu ECOTIC si ECOTIC BAT
  • Cresterea abilitatilor de a raspunde solicitarilor organelor de control (legislatia DEEE si DBA)

ECOTIC numara in prezent peste 773 de producatori si importatori afiliati in domeniile DEEE si DBA, carora le oferim consultanta prompta si specializata. ECOTIC se asigura, prin toate actiunile intreprinse, ca tintele anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA) sunt atinse.