ECOTIC da startul celei de-a doua editii a campaniei „Zilele ECO in Scoala Ta!”

de | sept. 16, 2015 | Stiri

panglica zilele ecoDupa succesul inregistrat in prima editie a campaniei „Zilele ECO in Scoala Ta!”, ECOTIC da startul celei de-a doua editii, la 1 septembrie 2015. Parte a Proiectului Caravana ECOTIC, aceasta campanie de constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), isi propune sa ajunga in cat mai multe scoli si orase din Romania, pentru a transmite mesajul eco-educativ de protejare a mediului, precum si necesitatea colectarii si reciclarii acestor deseuri.

IV C_2_Zile EcoPornita in noiembrie 2014, prima editie a campaniei „Zilele ECO in Scoala Ta!” s-a incheiat odata cu anul scolar, in iunie 2015. Au fost implicati peste 50.000 de elevi din 104 scoli din Romania, fiind colectate peste 20 tone DEEE si peste 2 tone DBA. De asemenea, in cadrul acestei campanii – concurs, elevii s-au organizat impreuna cu parintii si profesorii, desfasurand peste 300 de alte eco-activitati, sub sloganul „NATURA ARE NEVOIE DE NOI!”. Ajutati de profesorii si parintii lor, copiii au invatat despre colectarea si reciclarea corecta, despre mediu si protejarea acestuia, au colectat deseuri, au muncit la ecologizarea scolii si a cartierului lor, au plantat copaci si flori, intrand astfel intr-un concurs national cu premii pe masura efortului lor. Caravana ECOTIC este un proiect co-finantat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

Incepand cu 1 septembrie 2015, ECOTIC va da startul celei de-a doua editii a campaniei „Zilele ECO in Scoala Ta!”. Echipa ECOTIC invita scoli din orasele: Bucuresti, Targoviste, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Targu Mures, Resita, Deva, Hunedoara, Turda, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Arad, Oradea, Sighisoara, Craiova, pentru a se inscrie intr-un nou concurs de eco-educatie si colectare DEEE si DBA. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt, din nou, indraznete, insa rezultatele inregistrate in prima editie ne indreptatesc sa speram la un nou succes. Asadar, ne-am propus sa ajungem in 96 de scoli, in care sa desfasuram activitati ecologice, seminarii cu profesorii coordonatori, si evident, nelipsita vizita a Caravanei ECOTIC in institutiile de invatamant participante.

20150513_115503

Invitam cu entuziasm, in perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2015, cat mai multe scoli din orasele mentionate mai sus, sa ne contacteze pentru a se inscrie in proiectul nostru. Acesta se va derula intre 14 septembrie 2015 – 15 iunie 2016, pe parcursul intregului an scolar si va avea ca obiectiv implicarea a cat mai multor elevi, profesori si parinti intr-un nou concurs distractiv, incitant si cu premii minunate! Va invitam alaturi de noi intr-o noua aventura pentru un mediu curat!

………………………………

Despre LIFE: Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanteaza proiectele care contribuie la elaborarea si punerea in practica a politicii si a legislatiei in domeniul mediului. Acest program faciliteaza in special integrarea problemelor de mediu in cadrul celorlalte politici si mai general, participa la dezvoltarea durabila. Programul LIFE+ inlocuieste o serie de instrumente financiare dedicate protectiei mediului. Mai multe detalii gasiti pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.